En tredjedel af UNESCO’s kunstarv ligger i Firenze

Firenze ligger i Italien. Nærmere bestemt i Arno-dalen i Toscana. Firenze har desuden omkring 400.000 indbyggere – De fleste taler italiensk og er ofte romersk-katolsk orienteret i forhold til religion. Ud over de lokale, kommer der hvert år også flere tusind til Firenze i højsæsonen. Det er specielt de talrige bygninger og monumenter fra middelalderen og renæssancen, som folk kommer for at se med egne øjne. Dette skal også ses i lyset af, at Ifølge UNESCO, befinder næsten en tredjedel af verdens kunstskatte sig i Firenze – ikke dårligt for sådan en lille by. De vigtigste gallerier omfatter Uffizi, Bargello og Akademiet. For Firenze er ikke specielt stort sammenlignet med andre byer. Til gengæld har den siden 1500 tallet været en af Europas vigtigste centre for kunst og kultur, men også finansverdenen havde Firenze som centrum. Altså en historie som strækker sig langt tilbage.

Toscana, som Firenze er hovedstaden i, er om sommeren en af de mest populære rejse destinationer i hele Europa. Her er der altid solskin og nogle fantastiske udsigter.

Centrum af Firenze er delt af floden Arno, og mens de fleste af de vigtigste attraktioner ligger nord for floden, er der en række spredt i det mere håndværks mæssige distrikt mod syd, et område kendt som Oltrarno – bogstaveligt talt oversættes som “Mere end Arno”.

Man kan sagtens køre til Firenze. Dog skal man bare lige have med i overvejelserne, at der ofte kan være meget fyldt inde i centrum af byen. Derfor vælger de fleste også, at tage gå benene rundt, for at mærke den dejlige stemning og have god tid til hver seværdighed.
Ud over bilen, kan man også sagtens flyve derned. For under 1.600 kr. burde man kunne komme afsted i højsæsonen.

Hvor mange penge man skal medbringe, afhænger af hvordan man tænker en ferie skal være. Prisforskellene er forholdsvis store mellem de samme produkter for En espresso eller cappuccino kan sagtens koster 5-10 kr. på en bar, mens den kan ryge op omkring 50 kr. hvis man får den på en restaurant. En lækker hjemmelavet sandwich med et glas vin fås for 30 kr. i en gyde, men til 50 kr. på en fortovscafé. Vinbarer serverer et glas vin for 25-40 kr. med italienske snacks som bruschetta, crostini, pølser og ost. En menu på en almindelig restaurant koster 100-200 kr. ekskl. drikkevarer.