Rom er Madens by. Få 3 tips til spisesteder

Rom byder på andet end gamle og smukke bygninger. For i disse smukke omgivelser, er det helt perfekt, at man kan nyde en masse god italiensk mad. Med Peterskirken i baggrunden, er der ikke noget bedre end at spise en god omgang Pasta Carbonara sammen med en af de klassiske vine fra det nedre Italien. Læs mere om priser i Rom.

Af nævneværdige restauranter i nærheden af henholdsvis Pantheon, Piazza Navona og vatikanet i Rom er der:

Da Fortunato Al Pantheon

Anses for at være en af de foretrukne restauranter blandt de mest farverige lokale romerske personligheder, Da Fortunato er et fremragende valg, hvis god mad, stemning og service er lige noget for en. Utroligt, i betragtning af dets popularitet, denne lille perle er nede på jorden og giver næsten en hjemlig følelse. Den venlige service her, er nok den største overraskelse, personalet er altid mere end glad for at velkomme trætte turister.

Køkkenet er klassisk italiensk, med favoritter som spaghetti alle vongole, frikadeller og grillede artiskokker. Kokken står dog ikke tilbage for også at lav god grillede bøf a la Chateaubriand og frisk skaldyr, som det skal laves, med et frisk stæng, af god kvalitet olivenolie, toppet med citron.

Besøg Da Fortunato Al Pantheon

Tre Scalini

En restaurant og bar på Piazza Navona, der er berømt blandt lokalbefolkningen samt i hele verden. Lokalerne giver en lidt retro stemning, som minder om Dolce Vita, der samtidig giver en betagende udsigt over monumenterne. Køkkenet tilbyder nogle fantastiske traditionelle retter fra det lokale samt nationale bord. Menuen indeholder typiske retter som Tonnarelli al Cacio e Pepe (pasta med peber og ost), Tagliatelle med svampe og alle former for risotto, samt andre store kød – og fiske baserede retter. restauranten er berømt over hele verden for sin Tartufo Nero, en traditionel chokolade is med flødeskum og creme.

Taverna Angelica

En smuk og kreativ restaurant gemt væk på kanten af distriktet Borgo, hvor de bl.a. tilbyder en elegant og imødekommende interiør med store flettede lampeskærme og kobber-indrammede billeder. Fødevarerne er fantasifulde, med delikate og lækre smagsvarianter: Tag for eksempel, Tonnarelli med hvidløg og olie, Pachino (en type cherry tomat) og ricotta. Metroen: Ottaviano-San Pietro kører næsten til døren: Taverna Angelica, Piazza Amerigo Capponi.

Og på disse fine restauranter, er det ikke penge man behøver, at have mange af. Et gennemsnitligt måltid på mange af restauranterne i Rom ligger på omkring 35 euro (ekskl. vin og spiritus). Dette er til, at betale når man samtidig får en helt fantastisk aften med en af de mange og smukke bygningsværker i baggrunden. Det kunne nærmest ikke være mere romantisk.