Bilforsikring

Er du i tvivl om du skal have ny bilforsikring? Så læs med her!

Kører du bil, er det vigtigt, at du overholder lovgivningen og forsikrer dit køretøj. De fleste udbydere af bilforsikringer udbyder to forskellige slags forsikringer; ansvarsforsikring og kaskoforsikring.
Ansvarsforsikringen er lovpligtig, mens kaskoforsikringen er frivillig.

Ansvarsforsikring

Er din bil forsikret med en ansvarsforsikring, er du dækket, hvis du laver skader på andre biler eller forårsager personskader, men ansvarsforsikringen dækker typisk ikke skader på din egen bil.

Her er det kaskoforsikringen, der gør sig gældende, og en god tommelfingerregel siger, at hvis din bil er mere end 50.000 kr. værd, er det klogt at tegne en kaskoforsikring.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker normalt over en del forskellige ting som fx skader og tyveri på din bil og tilbehør, men det er lidt individuelt, hvad de forskellige forsikringsudbydere kan tilbyde dig.

Du vil sandsynligvis også være dækket, hvad angår kørsel i udlandet, hvis uheldet er ude, mens skader på din bil ligeledes vil blive dækket af forsikringsselskabet.

Er skaden på din bil så stor, at det ikke vil være rentabelt at reparere den, får du oftest en kontant erstatning.

Du kan dog ikke i alle tilfælde få dækket skader på din bil, da der er en række omstændigheder, der udelukker dette.
Disse kan fx være, hvis du laver skade på din bil med vilje eller grov uagtsomhed, eller hvis der fra bilfabrikantens side er sket produktionsfejl på din bil.

Men igen, der er mange forskellige udbydere af bilforsikringer i Danmark, og det er forskelligt, hvilke ydelser, du kan regne med, når du tegner en forsikring, ligesom der er en række ekstra services hos nogle af selskaberne.

Hvad dækker kaskoforsikring?

Se her, hvilke services, der fx følger med, når du tegner en kaskoforsikring, og hvilke muligheder, der er på markedet for at tilkøbe ekstra features:

Nogle selskaber tilbyder fx, at kunden kan tilkøbe Falck Vejhjælp, frontrudereparation, friskadedækning, værksstedshjælp osv.

Andre selskaber tilbyder gratis ydelser som fx en ”lånebil,” du kan køre rundt i, mens der bakses på værkstedet for at udbedre eventuel skade på din bil.

Hos mange af selskaberne kan du beregne prisen på bilforsikring på deres respektive hjemmesider, og der er som sagt forskel på, om du får gratis ekstraydelser med i købet, eller om du skal betale for disse udvidelser af din forsikring.